Naboer klare for Harstad

GOD TUR, HENRIK: Kristin Sørhaug, Øystein Steinsvik Evjen og Johnny Evjen ønsker Henrik Ingebrigsten lykke til i Rio OL.

GOD TUR, HENRIK: Kristin Sørhaug, Øystein Steinsvik Evjen og Johnny Evjen ønsker Henrik Ingebrigsten lykke til i Rio OL.

Harstad ligger halvannen time unna Sortland, men siden vi er i en landsdel hvor avstander betyr lite, vil deltakerne fra Sortland føle seg på hjemmebane i Harstad under junior-NM i 2017.

To representanter for Sortland friidrettsklubb deltok under årets junior-NM på Brandbu forrige helg, men trener Johnny Evjen håper å ha med seg en større tropp til Harstad neste år. De to deltakerne fra Sortland gjorde det forresten svært godt på Brandbu. De konkurrerte med til dels eldre konkurrenter i U20-klassen, men oppnådde gode plasseringer og personlige rekorder i alle øvelser som de var med i. Kristin Sørhaug (18) perset på 1500 meter fredag. Med tiden 5.02.22 ble hun nummer 15. Lørdagen gikk det enda bedre. Da løp hun til en sjetteplass på 3000 meter med tiden 10.29.31. Øystein Steinsvik Evjen (17) perset fredag på 400 meter, og ble nummer 11 med 52.51. Lørdag var det 400 meter hekk, også da med personlig rekord: 58.81. Det holdt til en flott femteplass. -Vi gleder oss til å komme til Harstad i august 2017, sier treneren Johnny Evjen i Sortland friidrettsklubb.